Jag kommer att köra en kickstarterkampanj för översättning av en av mina science fiction-noveller. Skälet är inte bara för att samla in pengar för att kunna översätta novellen utan också att se hur stort intresset är och att göra något kul tillsammans. 🙂

Kickstarter är en plattform (det finns fler) som man kan använda för att köra kampanjer för olika kreativa projekt. Behöver alltså inte vara bokrelaterat. Varje kampanj har ett mål för att kreatörer ska kunna fullfölja sitt projekt. I mitt fall kommer målet vara 1500 kronor för att jag ska kunna översätta novellen ”En annan dag” till engelska.

De som vill stödja projektet stödjer med en viss summa som svarar mot en viss nivå och då får de den saken som ingår i nivån. I mitt fall är lägsta nivån för att stödja 15 kronor och då får du den översatta novellen som e-novell innan den publiceras. Nästa nivå är 30 kronor och då får du både den översatta novellen och en annan av mina noveller som blivit översatt tidigare. Båda som e-noveller. Det finns fler nivåer, men de två första får tjäna som exempel.

Det finns också något som kallas för add-ons. Då betalar man en extra summa för att få något ytterligare. I mitt fall kommer man kunna köpa e-novellen på svenska som add-on. Om du stöttar projektet så säger du exempelvis att jag är beredd att stödja projektet med 15 kronor och få den översatta e-novellen. Du betalar inget förrän när kampanjen är avslutad och då betalar du enbart om den har lyckats, dvs om jag lyckats samla in de 1500 kronorna som jag behöver för att kunna översätta novellen.

Novellen (och andra belöningar) levereras sedan när jag har angett att den kommer levereras i kampanjen, dvs du vet i förväg när du kommer att få den. I mitt fall kommer den levereras i augusti om kampanjen lyckas.

Kampanjen kommer köras från 21 april till och med 12 maj. Redan nu kan du gå in på kampanjsidan och ange att du vill få ett meddelande om när den kör igång. Jag hoppas att tillräckligt många vill stödja projektet för att översätta novellen. 🙂

Hjälp mig översätta SF novellen ”En annan dag” till engelska!

Tack för att du stödjer mitt projekt!

Eva Holmquist

Dela sidan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *