Med kunskap blir det roligare

Få 10% rabatt på medlemsskap hos Moderskeppet!
Eftersom jag är lärare för en av Moderskeppets kurser har jag ett betalt samarbete som gör att du får 10% rabatt på medlemskap hos dem om du använder min affiliatelänk. Ps. Rabatten syns först när du trycker på Köp…

Mitt mål med att ge ut kursen Distribuera och sälj din bok tillsammans med Moderskeppet är att hjälpa så många som möjligt att nå ut med sina böcker. En viktig säljkanal är biblioteken. Det räcker naturligtvis inte med att veta att det är viktigt att sälja till bibliotek. Du måste veta hur du gör det. I dag kommer jag att ge dig tre tips för hur du kan göra det.

Läsares inköpsförslag

Alla som har ett bibliotekskort hos ett bibliotek kan ge inköpsförslag på böcker som de vill låna. I de allra flesta fall försöker biblioteken köpa in de böcker som de får förslag på.

Be dina trogna läsare att lämna inköpsförslag på din bok. Du kan även be vänner som läser din typ av böcker att lämna inköpsförslag. Det är ofta ett effektivt sätt att sälja till biblioteken.

Handsälja din bok

Ett annat sätt är att på samma sätt som för fysiska bokhandlare, affärer och verksamheter handsälja din bok. Du besöker biblioteket och ber att få prata med den som ansvarar för inköpen.

När du ska pitcha din bok fundera över varför just din bok är extra intressant för just det biblioteket.
• Utspelar den sig på orten?
• Finns det någon annan lokal förankring?
• Är det ett ämne som just nu är väldigt aktuellt?
Om du riktar din säljpitch så har du mycket större chans att lyckas.

I samband med ett arrangemang

Om du besöker ett bibliotek i samband med ett arrangemang som exempelvis att du håller ett föredrag, genomför en workshop eller har releaseparty där, presentera din bok för personalen och försök sälja in den. Lämna gärna något presentationsblad som gör det lätt för dem att hitta boken om de bestämmer sig för att köpa in den.

Det här var tre tips för att sälja till biblioteken. I min kurs Distribuera och sälj din bok finns fler på hur du kan sälja till olika säljkanaler.

Bli medlem

Eftersom jag är lärare för en av Moderskeppets kurser har jag ett betalt samarbete som gör att du får 10% rabatt på medlemskap hos dem om du använder min affiliatelänk. Det gäller vid tecknande av årsmedlemskap, månadsmedlemskap och även för Moderskeppet Team. Du kan teckna medlemsskap för en av deras sajter (Författarens verktyg, Foto, SoMe, Digitala verktyg, Video & redigering, Design & Layout, M365 och Onlinekursakademin) eller för samtliga. Min kurs är en del av sajten Författarens verktyg. Ps. Rabatten syns först när du trycker på Köp…

Dela sidan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *