Vad som inspirerar är en fråga som både jag och andra författare ofta får. Sanningen är att det finns så många inspirationskällor och alla är inte medvetna.

Med det sagt så kan jag ändå peka på vissa saker som oftast triggar igång fantasin och inspirerar …

1. Föremål och platser – En viktig inspirationskälla är föremål och platser som jag ser och som på något sätt triggar min fantasi. Du kan se ett exempel i inlägget. Ofta när jag tar en promenad så får jag syn på något som får tankarna att lyfta, men det kan också vara minnet av platser och föremål som jag sjunker ner i och som får kreativiteten att flöda.

2. Händelser och upplevelser – Allt som händer och allt jag upplever ger inspiration. Ibland är det inte säkert att inspirationen kommer direkt utan den kan dyka upp när jag reflekterar över vad som hänt. Det som ger den främsta inspirationen är ofta det som på något sätt är nytt och annorlunda. Resor utomlands ger därför ofta mycket inspiration, men det kan också vara upplevelser i närområdet.

3. Faktaprogram, -böcker och -poddar – Jag inspireras ofta av fakta, främst det som jag inte förväntat mig och som får mig att tänka i nya banor. Några exempel som inspirerat mig är poddcasten The History of Rome, boken Liv 3.0 och tv-serien År 1 miljon – berättelsen om din framtid.

Det var några områden där jag ofta får inspiration.

Vad inspirerar dig?

Dela sidan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *