Det mesta med mitt författarskap har hänt under 2010-talet. Det enda som hände innan var att jag 2003 bestämde mig för att satsa på mitt skrivande på allvar och 2006 då boken Hästar på vift kom ut på HLT förlag. Annars har allt hänt under det senaste decenniet och när jag nu tittar tillbaka så har det ändå hänt mycket … 🙂

2012 var det år då jag drog igång mitt förlag Ordspira Förlag och gav ut boken Kedjor känns bara när du rör dig, första delen i Diligentiatrilogin om ungdomarna ombord på rymdskeppet Diligentia som är en spännande ungdomsserie om vad som händer när allt du trott på plötsligt förändras. Min allra första science fiction-bok … Det var också det året då jag upptäckte tjusningen i att besöka science fiction och fantasy-kongresser i och med att jag besökte Swecon för allra första gången. Det var också första gången som jag ställde ut på bokmässan. Det har blivit ett antal gånger sedan dess … 🙂

Året därpå, 2013, blev allra första året då en av mina noveller var med i en antologi. Det var novellen Flykten från Paradiset som var med i förlaget Affronts antologi Maskinblod. Det har blivit många fler antologier sedan dess … 🙂

Attentaten i Gallus, första delen i fantasytrilogin om Matildas äventyr i Gallus, blev min allra första fantasybok 2014. 2015 publicerades min allra första novell på engelska. Det blev Keep Fighting som publicerades i antologin Waiting for the Machines to Fall Asleep. Samma år avslutades Diligentiatrilogin med Hoppa så fångar jag. Det var första gången jag avslutade en serie och det krävdes mycket arbete för att trilogin skulle landa på ett bra sätt. För att få hela berättelsen och de olika karaktärernas utvecklingskurva behöver man läsa hela trilogin och jag har fått mycket bra respons på helheten. Bland annat skrev Ylva Lindell på Goodreads om Hoppa så fångar jag: ”En jättefin bok om att hitta sin plats och att utmana regler och traditioner man inte tror på. Eva målar fram en fantastisk värld och lyckas dra fram läsaren genom boken i svindlande hastighet och man har svårt att släppa historien innan den är slut. Läs den!”

Nästa år (2016) blev ett spännande år för då skrev jag avtal med förlaget Studentlitteratur för att skriva en bok om mjukvarutestning. 2017 kom min första urban fantasy ut, Blodskifte. När BTJ recenserade den skrev de: “Eva Holmquist är något av en veteran inom svensk fantastik”. Väldigt roligt att bli kallad för veteran … 🙂

2018 blev året då min första faktabok kom ut. Det var Praktisk mjukvarutestning som publicerades på Studentlitteratur. Jättekul att kunna kombinera mitt andra yrkesarbete med mitt skrivande! 🙂 2019 var höjdpunkten då jag blev tillfrågad om att vara hedersgäst på Fantastika 2020. 🙂

Ett intensivt decennium då mycket hände med andra ord … Är du nyfiken på allt som jag skrivit som publicerats så titta in på sidan om mig. Nu har jag gjort tillräckligt med tillbakablickande och det är dags att blicka framåt på 2020 …

Dela sidan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *