Kickstarterkampanjen Ett nytt hem

Ett nytt hem är min senaste science fiction-bok och ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Den innehåller allt det som jag själv älskar i science fiction; fascinerande kulturer, kulturkrockar och intressanta karaktärer som försöker göra vad som är rätt och hitta sin plats i världen. Det är första boken i en ny serie och följer Vani när hon flyttar till rymdstationen Tenang med dess myller av främmande varelser och annorlunda kulturer.

Jag kommer att lansera boken via Kickstarter. Om du stöttar kampanjen får du boken minst en månad före alla andra. Dessutom kan du få ett personligt brev från Vani som hon skriver till dig eller till någon annan i din närhet.

Men vad är Kickstarter?

Kickstarter är en plattform (det finns fler) som man kan använda för att köra kampanjer för olika kreativa projekt. De behöver alltså inte vara bokrelaterade. Varje kampanj har ett mål för att kreatörer ska kunna fullfölja sitt projekt. I mitt fall kommer målet vara 5000 kronor, vilket kommer täcka en tredjedel av tryckkostnaden.

De som vill stödja projektet stödjer med en viss summa som svarar mot en viss nivå och då får de den saken som ingår i nivån. I mitt fall är lägsta nivån för att stödja 50 kronor och då får du den Ett nytt hem som e-bok innan den publiceras. Nästa nivå är 75 kronor och då får du Ett nytt hem som e-bok och ett omnämnande med tack i e-boken. Nivån med den tryckta boken kommer kosta 250 kronor och då ingår frakt inom Sverige. Det finns fler nivåer, men de ovanstående får tjäna som exempel.

Det finns också något som kallas för add-ons. Då betalar man en extra summa för att få något ytterligare. I mitt fall kommer man kunna mina andra böcker som add-on. Om du stöttar projektet så säger du exempelvis att jag är beredd att stödja projektet med 50 kronor och få e-boken. Du betalar inget förrän när kampanjen är avslutad och då betalar du enbart om den har lyckats, dvs om jag lyckats samla in de 5000 kronorna. Du kan se det som att du gör en förbeställning på boken. Dessutom finns det chans att få saker som inte kommer vara tillgängliga någon annanstans, som exempelvis ett personligt brev från Vani till dig eller någon nära dig

Ett nytt hem (och andra belöningar) levereras sedan när jag har angett att den kommer levereras i kampanjen, dvs du vet i förväg när du kommer att få den. I mitt fall kommer e-böcker levereras i juli och tryckta böcker i augusti om kampanjen lyckas.
Kampanjen kommer köras från 22 maj till och med 8 juni. Redan nu kan du gå in på kampanjsidan och ange att du vill få ett meddelande om när den kör igång. Jag hoppas att tillräckligt många vill stödja projektet.

Tack för att du stödjer mitt projekt!
Eva Holmquist

Dela sidan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *