Kan du tro att ovanstående bild är tagen inne i Jönköping?

Det har länge fascinerat mig att du mitt inne i stan kan gå in i ett naturområde och inte se byggnaderna runtomkring. Det var en av inspirationskällorna när jag började skriva urban fantasy-serien om Mira.

Den utspelar sig i ett magiskt förändrat Jönköping där naturen blivit vild. Tanken med serien är att den ska vara snabbläst, spännande och med romantik. Varje bok kommer vara en kortroman och innan jag ger ut någon av dem är tanken att minst tre stycken ska vara färdigskrivna. Första boken Stulen magi är i stort sett klar. Beskrivningen är däremot inte klar, men följande beskrivning är den som jag haft under arbetet med boken:

Mira har aldrig lyckats få någon teknisk apparat att fungera, inte ens en telefon. När hennes pojkvän drar med alla deras pengar bestämmer hon sig för att dra nytta av sin oförmåga och bli uppdragstjuv. Som tjuv är det en klar fördel när larmen slutar fungera. Allt ändras den dag hon får i uppdrag att stjäla en ovanlig vas utan att inse vad uppdragsgivaren egentligen vill ha den till. När allt faller samman måste hon bestämma sig för vem hon ska lita på, den hon just bestulit eller den som gav henne uppdraget?

Nu har jag börjat skriva på andra boken i serien, Dold magi, som utspelar sig någon månad efter första boken. Härligt att dyka ner i den här världen igen, uppleva alla märkvärdigheter och få umgås med Mira.

Dela sidan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *